Szeretettel köszöntelek a Kapuvár klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kapuvár klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kapuvár klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kapuvár klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kapuvár klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kapuvár klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kapuvár klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kapuvár klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Mindig is szerettem a habos süteményeket. Ez a recept is a kedvenceim közé tartozik: a nem túl édes tésztához egy kis savanykás lekvár, és a tetejére az édes hab.
Persze, ha a párunk nem rajong a habos csodákért, aggodalomra semmi ok, így a sütemény legfinomabb része a miénk lehet!
Hozzávalók:
40 g vaj
40 g kristálycukor
4 tojássárgája
15 g élesztő
180-200 ml langyos tej
300 g liszt
csipet só
vaj a tepsi kikenéséhez
Tetejére:
sárgabarack lekvár
4 tojásfehérje
200 g kristálycukorElkészítés:
100 ml tejet melegítsünk meg, adjunk hozzá egy kiskanál kristálycukrot, majd az élesztőt belemorzsolva futtassuk azt fel.
A vajat keverjük habosra a maradék kristálycukorral, adjuk hozzá a 4 tojás sárgáját, csipet sót, és a felfuttatott élesztőt. Apránként keverjük hozzá a lisztet és még annyi langyos tejet, hogy könnyen verhető, sűrű galuska tésztát kapjunk. Hideg vajjal kenjünk ki egy nagyobb méretű tepsit, és kb. 0,5 cm vastagon simítsuk bel a tésztánkat. Langyos helyen 30 percig kelesszük, közben a sütőt kapcsoljuk 200 ºC-ra.
Amikor megkelt a tésztánk, tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük világossárgára, kb. 10 percig. Amíg sül a tésztánk, készítsük el a habot a tetejére. A lehűtött tojásfehérjéket verjük kemény habbá, miközben apránként hozzáadjuk a kristálycukrot.
Ha megsült a tészta, a tetejét kenjük meg baracklekvárral, ezután simítsuk rá a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Tegyük vissza a süteményt a sütőbe, és 150 ºC-on szárítsuk még 25-30 percig. A hab ekkor szép, halvány barna színt kap.
Az elkészült édességet még melegen, nedves késsel vágjuk nagyobb kockákra.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!